Född 1956 i Borås och bor sedan 1987 i Herrljunga, där jag driver ett krukmakeri på Storgatan 28.

När jag var barn, fann jag lera vid badplatsen, och blev redan då fångad av materialets egenskaper. Att det gick att forma och skapa av en klump jord, var jättekul.

När jag var 15 år började jag på en keramikkurs, och det har sedan dess varit ett ständigt utforskande och lärande, ty keramiken har outtömliga möjligheter när det gäller tekniker, form, dekor, glasyrer och brännmetoder. Det finns också en mångtusenårig historia att gräva ur. Jag arbetar mestadels i stengods som är ett hårt, tätt gods, bränt i 1280 grader. Jag gör även mina glasyrer själv, vilket är ett tidsödande experimenterande, men väl värt arbetet då man får unika, vackra glasyrer.

Jag gör en del rakubränningar, som är en annan teknik, som ger ett poröst, lågbränt gods med speciella glasyreffekter. Jag gör också en del saltbränningar i en vedeldad ugn. Det ger ett hårt tätt gods som är ett bra hushållsgods.

Utbildningar:
Elev hos Yrjö Häkkinen, Studiefrämjandet Borås i många år
Hampnäs Folkhögskola, sommarkurs-92
John Gibson, Bornholm, Dekor keramik-93
PKI-skolan Lidköping, glasyrkurs-96
Flertal kortare kurser bl.a. Färg och Form, Konsthistoria, Konsten att se konst-träna bildseendet, glasyrkurs, dekorkurs, komposition, färglära, skulpturkurser, cirkelledarutbildningar (metodik, kommunikation, folkbildning, osv.).
Saltbränningar hos Jan-Åke Andersson i Tibro.
Vedugnkurs på Hellidens folkhögskola.
Saltbränningskurs Hellidens folkhögskola.

Övrigt:
Herrljunga kommuns kulturpris 1992
Offentlig utsmyckning, Räddningstjänsten Herrljunga
Muggar, vaser, ljusstakar till Herrljunga kulturhus
Utsmyckning av begravningskapellet, Herrljunga
Utsmyckning med stora krukor, Hudene Kyrka
Kursledare för keramikkurser NBV Herrljunga, Studiefrämjandet Borås i många år men numera för Borås keramikverkstad/ABFLärare och kursledare för olika kurser inom keramik t.ex. glasyrkurs, rakubränning, svartgods.
Medlem i P-länets slöjdare och Herrljunga Kultur- och konsthantverksförening.

Utställningar mm:
Utställningar hos konstklubbar, på Bibliotek, Forsa Kvarn, Herrljunga konst- och hantverksrunda och en samlingsutställning på Herrljunga konsthall. Mikroutställning Klockans Ateljéer Galleri i Alingsås, samlingsutställning.
Deltager i slöjdmässor och hantverksförsäljningar.

Årets utställning